Menu

130 euro voor laatste gerecht: geliefde toko Mei Mie neemt afscheid met veiling

5 augustus 2024 - Nieuws

30 juli 2024, 06.15 uur · Door: NH/Streekstad Centraal

Mei Mie, de lokaal bekende afhaaltoko aan de Stationsweg in Alkmaar, sluit na 28 jaar de deuren. Zondag werden de allerlaatste gerechten geveild voor een goed doel. “Ik vind het vreselijk dat ze stoppen, maar het is voor de eigenaren een mooie leeftijd”, zegt een vaste klant.

Link naar video:
http://Nog één afhalen bij Mei Mie in Alkmaar – NH/Streekstad Centraal

Nog één afhalen bij Mei Mie in Alkmaar – NH/Streekstad Centraal

Eigenaren Yun Lan Lam-Wong (65) en haar man chef Tak Sang Lam (74) gaan met pensioen en dus sluit Mei Mie nu definitief haar deuren. “Weekenden hebben wij als gezin samen niet gekend en eindelijk is daar nu tijd voor”, vertelt dochter Poey Lam aan mediapartner Streekstad Centraal.

Gemis voor Alkmaar

Zondagavond loopt het afhaalrestaurant vol met vaste klanten die nog één keer hun favoriete gerecht willen bestellen. “Het is vervelend, maar ik gun ze uiteraard hun pensioen”, zegt een klant. 

De avond wordt afgesloten met een veiling van gerechten voor het goede doel. Vaste gast Stef Donker aarzelt niet en legt 130 euro neer voor zijn favoriete gerecht. “Ik ga het onwijs missen. Dus ik dacht ik moet serieus inzetten, als blijk van waardering”, besluit Stef.

Deze bezoeker in het rood liet zijn waardering voor de familie Lam blijken door hoog te bieden – Foto: NH/Streekstad Centraal